R János üzente 7 hónapja

Folyton változó világunkban a webcímek is változnak, sajnos:

http://astrojan.nhely.hu/
http://astrojan.ini.hu/

Válasz

R János üzente 9 éve

Tőled krisztián?

A Világegyetem, ami maga az Univerzum, NEM végtelen. Az általunk belátható anyaghalmaz és azon túl még valamennyi (normális) anyag tartozik hozzá, ami vélhetően tágul, a galaxisok nagyléptékben egymástól távolodnak.

A tér nem tágulhat, mert tér nem létezik, a tér egy matematikai, ember által alkotott fogalom.

Olyan, hogy fizikai tér, teljesen értelmetlen, mert a tér matematikai fogalom, fizikailag nem létezik. A szervetlen világban létező anyagi valósághoz egyiknek sincs köze.

A fizikai vákuum nem üres: nem hát. DVAG gravitációs sugárzás tölti ki végtelen távolságban. A gravitonsugárzás mindenütt létező, hatalmas nyomóerővel rendelkező, örökmozgó elemi részecskékből (elemi részecske párokból) áll.

Ez a DVAG nem a Világegyetem, hanem a Világegyetem(ek) ebben a végtelen gravitontengerben léteznek ott, ahol az elektromos töltések vannak. Ahol a töltések vannak, ott alakulnak ki Univerzumok.

Az ősrobbanás kiindulópontja nem nem egy szingularitás volt: na ez látod, így van. Egy nagy fekete lyuk volt a kiindulópontja, a Világegyetem ciklusos.

A fénysebesség sajnos nem állandó, a fény a Föld felé esve gyorsul. Ugyanúgy mint egy trabant amit leejtesz egy repülőgépről. Ha a fény elmegy a Nap mellett, akkor láthatod is ezt a Nap felé "esést".

http://astrojan.zz.mu/

Válasz

Monostori Krisztián üzente 9 éve

Hú baszdki nagyon solkat kell még tanulnod..

A világyegyetem végtelen és nincs középpontja. Nem a benne lévő anyag tágul, hanem maga tér. A matematikai térnek, nem sok köze van a fizikai térhez. A fizikai vákuum nem üres. Az ősrobbanás kiindulópontja nem nem egy szingularitás volt. A fénysebesség vákuumban mérve minden kordináta rendszerből nézve c.

"A fénysebességet 1983-ban törvénybe iktatták, s ezzel bebetonozták Einstein relativitáselméletét."

Ez egy faszság a fizikai világot a fizika törvényei nem meghatározzák, hanem leírják.

Válasz

R János üzente 10 éve

Az IP cimem sajnos megváltozott, javitom:

http://160.114.32.228/astrojan/einsten2.htm

Astrojan

Válasz

Sasvári Ákos üzente 10 éve

Tér és idő akkor létezik ha vannak események (energia átalakulások) amelyeknek helyét és idejét matematikai eszközökkel megtudjuk határozni. Csak a valóságot tükröző matematikának van értelme, amihez mértékegységekre van szükség. A valóságos idő mérése mindig valamilyen esemény segítségével történt. Homok vagy víz átfolyása az egyik edényből a másikba, inga mozgása, kristály vagy atomok rezgése, stb. A távolság mérésének nem eseményhez kötött, elvetélt kísérlete volt a, a párizsi ősméter. Az esemény alapú méter a Bay Zoltán 1985- ben tett javaslatára, a fény által a vákuumban a másodperc 1 / 299 792 458-ad része alatt megtett út hosszát választották.

Válasz

Forever Sarcasm üzente 11 éve

Amúgy kedves elfogult Astrojan (ha egyszer leszállsz az égből, és talán idetévedsz és elolvasod ezt), mivel még sosem láttam annyira elfogult, ellenséges modorú irásokat a specrel felől, mint felőled a specrel felé (és mivel te sem tudod bizonyítani amiket írsz) minden sz.rba belekötsz, akkor figyelj.

"Az Einstein által létrehozott téridő fogalom tehát szintén nem anyag. Ebből következően egy koordinátarendszernek nem lehet semmiféle szerkezete, valamint a térnek nincs "szövete". Szerkezete akkor lehet ha beléhelyeztük az anyagot. A térnek magának nem lehetnek semmiféle fizikai tulajdonságai."

A gondolatod sem anyag, nem létezik, szóval ne is gondolkodj. Ha mégis, kicsit szállj le a magas lóról, te sem tudsz semmit a világról, csak hiszed. Annyi esély van hogy igazad van, mint annak, hogy a specrelnek van igaza.

Válasz

Forever Sarcasm üzente 11 éve

DVAG épp olyan fos elmélet mint a SPECREL. Vagy épp olyan jó mind a kettő? Ennek a két elméletnek a gyökér fanatikusai ölik egymást amikor egyik sem tudhatja mi az igaz, nem mondhatja a másikra hogy az övé igaz, mert az egyik bizonyítékát a másik cáfolja. Ellenségeskedés van csak, semmi más. Astrojan is csak hajtja a saját baromságát, közben semmit nem tud, persze kezet foghat a másik oldallal is.
Nem az a baj, hogy hamis vagy igaz valamelyik, hanem az elfogult, ellenséges modor, amitől igazi barom embereknek számítanak. Ebből már ennyi ezer év alatt fel kellett volna nőni, dehát ember az ember... ezért is lesznek háborúk. Együtt dolgozni? ÁÁÁÁ minek. Hajtsuk a saját böszmeségünket akkor is, ha lószart sem tudunk.
Idióták... ilyen gondolkodással sosem fejtjük meg az igazságot.

Válasz

Rácz Lénárd üzente 12 éve

NE ESS PÁNIKBA!,,és mindig legyen nálad törölköző!
a távolság és az idő,a sebesség,gravitáció,anyag,a tér...jelentéktelen.
számítások,papirra vethető,látható dolgok.
szakadjunk el már a 3 dimenziós látásmódtól kicsit.semmisem az aminek
látszik.felnézel az égre és a többszázezer éves multba nézel,,biztos ez?
fénysebesség?,csak egy sebesség,3 dimenzioba.
a világegyetemünkre nem érvényes semmilyen földön irt törvény.
matematikusok fizikusok....számolgathatnak,sorban dölnek meg a nagy törvények.magyarázatmentes megállapítások születnek.rájöttek,hogy a galaxisunkat és a többi kb 1 billio galaxis súlyának 90%-át a sötét anyag teszi ki,marad 10% a csillagokra bolygokra....na ez rohadtnehéz lehetett.
pulzárok,kvazárok,neutroncsillagok,látjuk az exobolygokat,kb.50 fényévre tőlünk,és odáig simán ellátunk.menjünk oda nézzük meg.na ez a tudomány jelenlegi állása szerint lehetetlen.
mert csak 3 dimenzio létezik?mert iszonyú messze van?
ha látjuk oda lehet menni,nem kellenek évek millio évek.
nem kell relativitás elmélet,és semmilyen törvény.
a megoldás tuti egyszerü és az orrunk elött van.ezen gondolkozzanak.

Válasz

R János üzente 12 éve

Jeah, a Föld tényleg lapos. Most lapítottam össze egy lapítóval :)

Válasz

Forever Sarcasm üzente 12 éve

Sarcasm logging on...

Jah. A tudósok mind hülyék voltak és lesznek. Méghogy tér szerkezete, meg teret hajlítgatni... fénysebesség, meg idő dilettáció? nevetséges... Mindenki tudja, hogy a Föld a világ közepe, mindent a DVAG hajt. Meg különben is a Föld lapos, amit R János majd képlettel ki is számol nektek. Jaja. DVAG forever i love DVAG!

Sarcasm logging off

Válasz

R János üzente 13 éve

Senki nem mutatta ki a idődilatációt. És ezt képlettel ki is tudom számolni (a semmit). A mozgó óra lassabbnak LÁTSZIK, de NEM JÁR LASSABBAN !!!!!!

Tér nem létezik. A tér matematikai fogalom, ugyanúgy mint az egyenes.

Mondanád, hogy az egyenes létezik ? Csak egyenesbe rendeződött ANYAGI részecskék léteznek, de egyenes nem. Gömb sincs, csak gömb alakú anyag.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Fénysebességgel korlátozva vehetünk róla tudomást? De akkor mivel magyarázható a GPS műholdak rendszeres utánállítása? Mert folyamatosan korrigálni kell a Földi órákkal való szinkronizálás miatt. Ez egyezik a relativitáselmélet gondolatával. A mozgó óra például lassabban jár, de ez nem utópia, hanem kimutatható eredmény. Képlettel (Lorentz transzformáció) még számítható is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A tér NEM egy koordinátarendszer, habár megfeleltethetünk neki ilyet. A tér nem matematika, ami csak a fejünkben létezik. Van valami, amit távolságnak nevezünk, és ez ( feltehetően) független a tudatunktól. És a távolság a tér alapja.

Válasz

R János üzente 15 éve

Csak a szerző neve (Astrojan) és ez a link maradt le, hümm, hümm,

http://160.114.99.91/astrojan/einsten2.htm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon kár,hogy amit az idézet (írásod) után irtam abból semmi nem jött le.
Kár,hogy csak keveset lehet írni,de ekkora terjedelmü írásra nem lehet röviden megválaszolni.
A fadott lecke (írásod) terjedelmes a válaszolandó hely viszont igen szükös,ez nem logikus,mi pedig nem szeretjük a logikátlan dolgokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Az idő fogalom szintén egy definíció, nem anyag. Az idő nem fizikailag létező fogalom, amelyet azért hoztunk létre, hogy le tudjuk írni a testek egymáshoz képest történő elmozdulását az egyébként üres, matematikai koordináta rendszerben, a térben. Az idő mozgás. Az idő még csak nem is az anyag tulajdonsága, mert egy álló anyagi világban az idő definícó értelmét veszti. Az idő az anyag mozgásától elválaszthatatlan, amelyhez az anyag megléte szükséges de nem elegendő feltétel. Az idő nem anyag, és mint ilyen a tudatunktól nem lehet függetlenül létező. A tudatunktól függetlenül csak az anyagi világ létezik. Létezik függetlenül attól, hogy tudunk róla avagy sem.

Válasz